Nyár

Lassan eltelik a július is. Szerencsések vagyunk, hogy a helyzethez képest ennyit koncertezhetünk. Volt már két teljes felállású és több duó koncert is. Augusztusban, ha minden jól megy még Litvániába is ellátogatunk. Kövessetek minket itt vagy Facebookon. 

Itt pedig egy legújabb – próbahelyi duós – felvétel, amire készült egy kis videó is: 

Új lendület

Az elmúlt időszakban sok minden megváltozott, újra kellett gondolni az évet, a terveinket. Egy valami nem változik, az a zene. A zene egy kapocs, egy menedék, támasz, az élet. Születtek új számok, klipek. Ha az égiek is úgy akarják, eljutunk mindenhova és megtapasztalunk mindent, amit szeretnénk.

Most júniusban pedig több alkalmunk is van zenélni: jún.8. – Tilos Rádió (21h, Budapest Eklektik); jún.27. – Gátőrház, Göd; jún.28. – Levendula napok, Szeged

Itt pedig megnézhetitek legújabb klipünket, amely egy 2016-os számra készült:

2019

2019-ben összesen 10 országban koncerteztünk és mutattuk be a – vinylen is – megjelent ‘Állj bele a mélybe’ albumunkat. Egy klip, számtalan hazai és külföldi kritika, interjú, toplistákon és külföldi rádiókban való szereplés, és egy német kiadó (CPL), ami egész Európában terjeszti a zenénket. És egy szuper közönség széles e világon, aki szereti a zenénket.

Ilyen volt 2018

Megjártuk kétszer is Oroszországot és Németországot. Visszatértünk Bulgáriába és Romániába is, és idén először eljutottunk Portugáliába. Itthon pedig a Sziget Világzenei Színpadán, majd ősszel a Müpában léptünk fel. Mozgalmas év volt, a kis kluboktól a több ezres tömegű fesztiválig, nehézségektől kezdve hatalmas sikerig. Megkaptuk az év világzenei albumáért járó Fonogram díjat, a mi dalunk szól a portugál fesztivál összefoglaló videójában, inspirálunk másokat alkotásra.

Még tartogatunk egy meglepetést december végére, utána újult erővel lendülünk neki a következő évnek, ami már most izgalmasnak ígérkezik.

Fonogram díj

Fonogram díjasok lettünk! Harmadik nagylemezünk, az ‘Álomban ébren’ elnyerte az év legjobb albuma díjat az év világ- vagy népzenei albuma vagy hangfelvétele kategóriában.

Legjobb pillanatok 2017-ből

2017-ben sokfelé jártunk: USA, Belgium, Németország, Bulgária, Makedónia, Románia, Oroszország, Magyarország. Rengeteg élmény és felejthetetlen pillanat volt, ezekből gyűjtöttük össze a legjobbakat:

Megjelent legújabb klipünk

Megjelent legújabb klipünk, az Álomban ébren lemezünk legkönnyedebb számára. (A lemezt ITT tudod meghallgatni és letölteni.)

Klip

Izgalmas forgatáson vagyunk túl. Hamarosan megjelenik legújabb videóklipünk a tavaly megjelent ‘Álomban ébren’ c. lemezünk egyik dalára.

 

Budapest Ritmo

Budapest Ritmo showcase nap: okt. 5., Szimpla Kert

A nemzetközi zsűri a Hagyományok Háza shortlistjének 13 zenekara közül (másik két fellépővel együtt) a Meszecsinkát választotta ki a bemutatkozásra.

A Budapest Ritmo-ról itt olvashatsz bővebben: budapestritmo.hu